Маленький Кулінар
Шановні батьки, під час карантину я пропоную розвинути в своїй дитині кулінарні здібності.
Ось декілька легких весняних рецептів салатів для всієї родини.
1. Салат з капусти та огірків
Традиційний рецепт вітамінної закуски - салат зі свіжої капусти і огірка. Вона виходить смачною, дуже ароматною і легкої для організму. Овочевий салат краще вживати свіжоприготовленим, через добу він вже не буде таким смачним і хрустким. В якості заправки варто використовувати соняшникову олію плюс лимонний сік. Мінімум компонентів забезпечить максимум смакових захоплень.
Інгредієнти:
- білокачанна молодий овоч - 300 г;
- цибуля - 1 головка;
- огірки - 2 шт .;
- сік лимона - 1 ст. л .;
- нерафінована соняшникова олія - \u200b\u200b2 ст. л .;
- зелень (петрушка, кінза, кріп);
- сіль.
Спосіб приготування:
- 1.Головний компонент шаткується соломкою за допомогою гострого ножа.
- 2.Капуста трохи підсолювати, акуратно мнеться руками до виділення соку.
- 3.Очищену цибулю, огірки нарізати півкільцями, з'єднуються з білокачанної овочем.
- 4.Продукти поливаються лимонним соком, маслом, перемішуються.
- 5.Блюдо прикрашається зеленню, подається до столу.
2. Салат з моркви та яблук
Салат "Весняна свіжість"
Інгредієнти:
листовий салат - 1 пучок
огірок свіжий - 2 шт
помідорина - 1 шт
редиска - 3 шт.
кріп, цибуля зелена, петрушка - за смаком.
Приготування:
Миють всі продукти. Рвуть руками, щоб не гірчило, листя салату.
Ріжуть зелень, огірки, помідори з редискою. Солять за смаком, заправляють салатним майонезом.
4. Салат "Весна"
Ингредиенты:
Редиска — 5 Штук
Огурец — 1 Штука
Яйца — 1-2 Штук
Майонез — 1 Ст. ложка
Соль, перец черный — По вкусу
Зелень — 1 Пучок
Количество порций: 1-2
Как приготовить "Салат "Весна""
1. Приготовим овощи и зелень. Годится любая свежая зелень: петрушка, укроп, кинза, базилик, листья салата, шпинат, листья чеснока, зеленый лук перо. Все тщательно вымыть, у редиса и огурца срезать хвостики. Яйца отварить вкрутую. Очистить.
2. Нарезаем огурец соломкой.
3. Редис нарезаем соломкой.
5. Зелень режем.
6. Собираем овощи в салатник.
7. Добавляем соль, перец черный молотый, майонез, зелень.
8. Перемешиваем. Салат "Весна" готов. Подавать к столу сразу свежеприготовленным. Хранению не подлежит. Приятного!
5. Салат з редискою та зеленню
З появою редиски і зеленої цибульки не відмовляйте собі в задоволенні і приготуйте салат з цим весняним смаком, кольором і ароматом. Але пам'ятайте, салати з редисом потрібно відразу ж подавати, інакше редис пустить сік і буде вже не таким смачним.
Інгредієнти:
- 300 г редиски
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 ст. ложки майонезу
- оцет за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Редис і цибулю гарненько помийте і обсушіть. Дрібно покришіть зелену цибулю. Редис порізати тонкими кружечками. Цибулю з'єднайте з редисом, збризніть оцтом, посоліть за смаком, заправте майонезом, перемішайте і відразу подавайте.
Робіть разом, допомогайте і підказуйте Юному кухарю. Натхнення і смачних салатів Вам.
Комментарии
Отправить комментарий