Людський організм. Ігри, які ми любимо.

55 енергійних ігор та розваг для дітей вдома | Освітній портал ...
Шановні батьки, сьогодні ви подивитесь і дізнаєтесь, які нестандартні ігри можна провести вдома з дітьми.


Ігри на аркуші паперу
Ігри на папері: розважаємось з користю. | Книжковий клуб Діснея

Домальовки
Для гри потрібні два олівці різних кольорів та аркуш паперу. Один із гравців малює лінію своїм олівцем, а інший перетворює цю лінію на щось своє. Аркуш у ході гри можна перевертати. Можна домальовувати будь-яку закаляку до кумедного створіння, додаючи руки, ноги та очі.

Перегони
На аркуші в клітинку ми довільно малюєте трасу і виставляєте крапки на лінії старту. За кожен хід "машинка" може проїхати або стільки ж клітин, як і за попередній, або на одну більше. Завдання – пройти всю трасу і не вилетіти з поворотів. Той, хто не розрахував траєкторії і врізався у край, починає знову з одиничного руху.

У що можна пограти з дитиною

1. Вгадай предмет
Потрібно загадати будь-який предмет, який є у кімнаті. Давайте підказки, але такі, щоб було місце і для самостійних роздумів дитини! Потім можна помінятися місцями, нехай малюк потренується загадувати і давати дорослому підказки.
2. Визначити на дотик
Дотик важливо розвивати так само, як і інші почуття і навички. Візьміть коробку або кошик, складіть туди кілька безпечних предметів: стаканчик, іграшка, цукерка, зубна щітка тощо. Надіньте дитині на очі пов’язку або попросіть заплющити очі. Давайте їй в руки по одному предмету, нехай вгадує за допомогою тактильних відчуттів.
3. Зробіть телефон власноруч
Саморобний телефон можна «сконструювати» за допомогою двох паперових стаканів і мотузки, протягнутої між ними. Трубки від вашого телефону можна прикрасити красивими стрічками, наклейками та блискітками! Коли закінчите майструвати, настане найцікавіше — розійтися в різні кутки кімнати і поговорити!
iStock-875363752
4. Покажи та вгадай емоцію
Роздрукуйте картинки з різними емоціями, зрозумілими вашому малюкові. Перед початком гри поговоріть про те, що відчувають люди на цих картинках. Складіть картинки в стопку, показуйте дитині по одній. Вона повинна без слів показати емоцію, а ви — вгадати.
5. Придумайте кінець історії
Когнітивні здібності можна розвивати за допомогою звичайних оповідань або казок. Прочитайте частину історії та попросіть дитину подумати, що могло статися далі. Обговоріть варіанти, а потім дочитайте розповідь до кінця. Можливо, деякі моменти будуть навіть вгадані!
6. У пошуках скарбів
Підготуйте приз-скарб, який буде нагородою у кінці гри. Зі стрічок, іграшок або картинок зробіть сліди, за якими дитина шукатиме скарб! Таке заняття вчить дітей дотримуватися інструкцій і досягати мети, в цьому випадку — знаходити скарб.
iStock-907621804
7. Знайти зниклий предмет
Попросіть дітей вийти з кімнати. Сховайте будь-який предмет і попросіть усіх повернутися. Діти повинні скористатися візуальною пам’яттю і логікою, щоб зрозуміти, який предмет ви сховали.
8. Крокодил
Ця гра подобається дорослим і дітям. Чим молодші учасники, тим простіші слова слід загадувати. Тут задіюється логіка, розвиваються артистичні здібності, міміка. І взагалі це дуже весело!
9. Твістер
Як і в «Крокодил», у «Твістер» люблять грати всі! Але, крім веселощів, в цій грі є і більш корисні переваги. У «Твістері» розвиваються фізичні здібності дитини, тренується розтяжка.
iStock-906390414
10. Будуємо шалаш
Будиночки в дитинстві не будували тільки ледачі. Коли почнете споруджувати з дитиною будинок із табуреток, ковдр, подушок і коробок, самі того не помічаючи, повернетеся у дитинство! І обов’язково захочете спорудити свій особистий шалаш для читання і медитації.

Бадьорості вам і веселого натхнення!




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Київ - столиця України.

Державна символіка України.

7 Чудес України.